Брайтън и Манчестър Сити завършиха при резултат 1:1 на Амекс в отложен

...
Брайтън и Манчестър Сити завършиха при резултат 1:1 на Амекс в отложен
Коментари Харесай

Брайтън и Манчестър Сити показаха атрактивен футбол, но не успяха да се победят

Брайтън и Манчестър Сити приключиха при резултат  1:1  на " Амекс " в отсрочен мач от 32-я кръг на Висшата лига. Попадението за гостите бе дело на Фил Фодън, а за " чайките " прецизен бе Хулио Енсисо. Двубоят бе извънредно атакуващ и предложи доста положения, а на отбора на Роберто де Дзерби бяха анулирани два гола. С това тъждество Манчестър Сити остава на първа позиция с актив от 89 точки, до момента в който Брайтън е на шесто с място с 62 пункта на сметката си.

В 6-а минута пристигна първият превъзходен късмет в срещата, откакто Фил Фодън завъртя топката в наказателното поле, а Ерлинг Халанд изпревари пазача си, само че мощният му удар с глава мина леко над напречната греда от чиста позиция. Сериозен пропуск на звездата на Манчестър Сити.

В 20-а минута Дани Уелбек извърши отдалечен директен свободен удар, като шутира мощно и точно, само че топката се отби от напречната греда на Ортега. Късмет за Манчестър Сити! Секунди по-късно Халанд бе изведен самичък против вратаря след превъзходен пас на Фил Фодън, само че нападателят не съумя да преодолее Джейсън Стийл, който бързо съкрати ъгъла и съумя да улови.

Само пет минути по-късно Халанд бе изведен на чиста позиция и отклони към Фил Фодън, който стреля, а Ван Хеке не съумя да почисти добре от голлинията и топката влетя във вратата на Брайтън - 1:0 за Манчестър Сити.

В 31-а минута Брайтън съумя да изравни, откакто Каору Митома засече подаване на втора греда, като някакси с тялото съумя да отклони топката, с цел да изравни резултата. Попадението обаче бе анулирано, защото футболистът на " чайките " е играл с ръка. Гол за Брайтън нямаше.

В 38-а минута Хулио Енсисо показва чудесния си надзор върху топката, след което стреля от отдалеченост, с цел да порази вратата на Ортега, който нямаше по какъв начин да реагира. Феноменално осъществяване на футболиста на Брайтън - 1:1.

В последната минута на постоянното време Каору Митома сервира топката на Дани Уелбек, като последният стреля, с цел да направи резултата 2:1. Попадението бе разгледено от ВАР и след това анулирано заради засада.

В последвалата офанзива Фодън беше в добра позиция, стигайки до центриране от крилото, само че ударът му с глава от дребното наказателното поле не беше задоволителен прецизен и топката се отби от напречната греда. Късмет за Брайтън!

Второто полувреме също стартира стремително, като в 56-а минута Евън Фъргюсън овладя отскочила топка след безредие в наказателното поле и стреля в долния десен ъгъл. Ортега реагира добре, като направи феноменално избавяне. Само корнер за " чайките ".

В 65-а минута Каору Митома беше изведен в наказателното поле с високо подаване. Той бе очи в очи със стража на Манчестър Сити, само че вратарят на Сити съкрати бързо дистанцията и съумя да отрази удара на Митома.

Первис Еступиниан връхлетя върху отскочила топка в 77-а минута, като опита мощен удар от разстояние, който мина на сантиметри от десния непряк дирек на Стефан Ортега. Само две минути по-късно Коул Палмър достави ужасно подаване на Халанд, който се измъкна от персоналния си надзирател и съумя да отбележе елементарен удар с глава на опразнената врата. Голът на нападателя бе прегледан, а след това и анулиран от ВАР, защото Халанд бе направил нарушаване в офанзива против Коулил.

Това бе и всичко по-интересно към конфликта, който приключи при еднакъв резултат - 1:1.

Стартови сформира:

Брайтън:  23. Джейсън Стийл, 30. Первис Еступиниан, 6. Леви Коулил, 29. Жан Пол ван Хеке, 25. Мойсес Кайседо, 27. Били Гилмор, 13. Паскал Грос, 22. Каору Митома, 20. Хулио Енсисо, 40. Факундо Буонаноте, 18. Дани Уелбек

Треньор:  Роберто де Дзерби

Манчестър Сити:  18. Щефан Ортега, 82. Рико Люис, 16. Родри, 5. Джон Стоунс, 2. Кайл Уолкър, 8. Илкай Гюндоган, 47. Фил Фодън, 17. Кевин де Бройне, 20. Бернардо Силва, 26. Рияд Марез, 9. Ерлинг Халанд

Треньор:  Пеп Гуардиола
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР